Het beste moment om een woning te verkopen

Woning verkopen als de zon schijnt

Eerlijk is eerlijk; de lente is een goede periode om een woning in de verkoop te zetten. Alles komt weer in bloei, de zon schijnt vaker en mensen maken nieuwe plannen. De eventuele aankoop van een woning is daar een van.

Zomer geeft koopinspiratie

Maar ook de herfst geeft een nieuwe impuls. In de zomervakantie is het gezin een lange tijd samen geweest en zijn er plannen gemaakt. De herfst is het moment om die plannen tot uitvoering te brengen. Dus ook een goed moment om je woning te verkopen.

Profiteren van de woningmarkt

Of moet je niet naar de seizoenen kijken, maar naar de markt? Het aanbod is laag en de vraag is hoog. Prijzen stijgen. Is dit dan het beste moment? Ja dit is zeker een goed moment. Wees echter goed voorbereid. Immers als je gaat verkopen moet je ook iets anders kopen of huren. Maar voor alles is een oplossing.


Woning verkopen onder voorbehoud

Wist je dat er ook de mogelijkheid is om je woning te verkopen onder voorbehoud van de aankoop van een andere woning? Pas als je een andere woning hebt gevonden, is jouw huis definitief verkocht. Vind je geen andere woning? Dan blijf je gewoon lekker zitten waar je zit.

Word de beste koper

Stel je hebt je woning verkocht voordat je gaat kopen dan geeft dat je ook nog eens een streepje voor op de rest. Iemand die zijn huis wil verkopen, kiest namelijk voor de beste koper. Iemand die snel kan handelen, weet wat hij kan financieren en dat ben jij.

Jouw beste verkoopmoment

Terugkomend op de vraag: wat is het beste moment om je woning te verkopen? Het beste moment in het algemeen is er niet. Er is alleen het beste moment voor jou. Jij moet er klaar voor zijn. Wees niet te overhaast, maar wacht ook niet te lang af. Wees voorbereid.

Peil de interesse in je woning

Stap 1 is het peilen van de interesse naar je woning. Wensk geeft je hierop het antwoord. Zoek tussen de geplaatste woonwensen en zie wie er op zoek is naar jouw woning, misschien wel de koper van je woning. Het verkopen van je woning hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Als het voor jou het juiste moment is, kun je simpelweg reageren op een wens.