Woningruil koopwoning; jouw huis, hun huis

Waar vind je elkaar?

Het vinden van een koopwoning, waarbij beide partijen willen ruilen is moeilijk, omdat naast een goede match, het een gelijkwaardige deal moet zijn. Gelijkwaardig, omdat de verschillende huizen vaak niet dezelfde waarde hebben. In plaats van woningruil spreken wij liever van het aan elkaar verkopen. En natuurlijk als de huizen van gelijkwaardige waarde zijn, kan een woningruil een oplossing bieden. Echter het allerbelangrijkste is dat je elkaar ergens kan vinden. Denk aan:

  • Vertel je omgeving en doe navraag wie open staat voor een match
  • Gebruik digitale middelen. Plaats bijvoorbeeld een oproep in een geschikte Facebook-groep of stuur een bericht in de buurt Whatsapp groep
  • Plaats een ‘ouderwetse’ advertentie in een lokale krant
  • Plaats een oproep op het prikbord van je supermarkt of een andere openbare plek

Slim je droomhuis vinden

Van bovenstaande mogelijkheden wordt veel van jou als zoeker gevraagd. Je moet zelf in actie komen en soms ook de brutaliteit hebben om zomaar bij interessante huizen te gaan aanbellen. Daarvoor hebben wij wensk bedacht, een laagdrempelig platform waar de zoeker zijn verhaal verteld en de huizenbezitter anoniem zichtbaar wordt. Zoals dit gezin, zij plaatsten op wensk de criteria voor hun droomhuis en vertellen hun verhaal.

Link naar bovenstaande wens

De huizenbezitter kan op deze wensk reageren of in een eerder stadium al gratis, anoniem en vrijblijvend zijn/haar huis registeren. Want heb jij een eigen huis zonder verkoopplannen, maar ben je wel nieuwsgierig hoeveel interesse er is in jouw huis? Dan kun je je woning bij wensk registreren. Registreer hier als verkoper je woning. Met wensk blijf je op de hoogte van de wensen die in aanmerking komen voor jouw huis. Wie weet vinden jullie elkaar en wordt jouw huis hun huis.