Woonwensen door heel Nederland

Het matchen van zoekers aan verkopers

‘Hoe kunnen we zoekers en verkopers matchen.’ Met deze vraag startte het idee voor wensk bij de regiomakelaardij in Dokkum. Zoals bij elk makelaarskantoor kwamen er dagelijks erg veel zoekopdrachten binnen, maar stonden er geen woningen in de verkoop waaraan deze wensen konden worden gekoppeld. “Daar moeten we iets voor verzinnen…”. Het idee voor woningruil kwam aan de orde, maar werd door de moeilijkheid voor de match niet verder uitgewerkt.

Publiceren van woonwensen

“Laten we de zoekers een gezicht geven” was de volgende gedachte. “Want wij als makelaar weten wel wie wat zoekt, maar iedereen moet dat weten en vooral de potentiële verkoper.” Het platform wensk werd gecreëerd. Het plaatsen van woonwensen werd mogelijk. De eerste wensen kwamen binnen en al snel werden er matches gemaakt.

Woningen die niet op funda staan

In een mum van tijd breidde het platform zich uit door heel Friesland. De woonwensen bleven binnenkomen. Wat begon met een simpel idee bleek voor veel mensen een uitkomst. Woningzoekers kunnen op wensk hun woonwens kwijt en woningeigenaren kunnen de interesse in hun woning peilen en rechtstreeks op een wens reageren.

Woning registeren

Begin dat jaar was het tijd voor een professionalisering. Er werd een samenwerking gezocht en de website kreeg een make-over en upgrade. Functionaliteiten werden uitgebreid. Zo heeft ook de woningeigenaar /potentiële verkoper meer mogelijkheden op de website gekregen. Door je woning te registeren blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe wensen die matchen met jouw woning. Interessante match dan reageer je, niet interessant dan wacht je op een volgende match. Wist je trouwens dat je op je persoonlijke dashboard op wensk zowel je wens al woning kunt registeren?

Vleugels uitslaan

Waar wensk zich eerder vooral richtte op Friesland heeft onze huisvogel Mats, bekend uit ons logo, nu zijn vleugels uitgeslagen naar meer provincies. Hij vliegt al naar Deventer, Maassluis, Utrecht, Vlaardingen, Bathmen, Schiedam en Den Briel. Want woonwensen zijn er overal en potentiële verkopers ook. Dus woon je in Leeuwarden en heb je een woonwens in Utrecht. Prima plaats je wens en maak de match met de verkoper van je nieuwe woning.

Meer wensen, meer plaatsen

Staat de plaats van je dromen nog niet op onze site? Dat zou kunnen. Mats kan nog niet alles bevliegen. Laat ons weten in welke plaats je wilt wonen of waar je woont en wij zorgen ervoor dat je je woonwens daar kunt plaatsen of je woning kunt registeren. Onze wens: Van woonwens naar woonmatch in heel Nederland!