Zijn de woningen op?

Laat weten wat je zoekt

De woning van je dromen komt niet vanzelf naar je toe. Tenminste niet als niemand weet wat je droomwoning is. Wist je dat woningeigenaren die weten dat er interesse is in hun woning, eerder geneigd zijn om hun woning aan te bieden. Dat is het aanknopingspunt van wensk. Door woonwensen te publiceren, woningaanbod losmaken. Dus doe en wensk! En heb je ook een eigen woning, registreer dan je woning en peil de interesse.

Stille verkoop

Over zichtbaarheid gesproken. Lang niet alles is komt te koop op funda. Er zijn ook woningen die rechtstreeks worden verkocht of die stil in de verkoop staan. Wil je ook hier van op de hoogte worden gebracht, dan is een bezoek aan de makelaar een goed idee. Overleg wat hij voor je kan betekenen. Van zoekopdracht, tot aankoopdienstverlening. De makelaar heeft veel voor je in huis. Sorry flauwe woordspeling…

Zonder risico woning verkopen

Wat betreft je eigen woning, als je die inderdaad hebt. Ik kan me voorstellen dat je het spannend vindt om deze in de verkoop te zetten, met het risico dat hij straks verkocht is terwijl jij nog geen andere woning hebt gevonden. Wist je dat dit geen risico hoeft te zijn. Tegenwoordig kun je je woning verkopen onder voorbehoud van de aankoop van een andere woning. Je woning is pas echt verkocht als jij iets anders hebt gevonden. Als je toch bij de makelaar bent, informeer dan ook naar deze mogelijkheid.

Meer mogelijk dan je denkt

En dan je zoekreikwijdte. Die is vaak groter dan je zelf denkt. Doordat je woning meer waard is dan je vermoedt of omdat er financieel meer mogelijkheden zijn. Laat je dus goed voorlichten en ga nog beter voorbereid op pad en dan is er waarschijnlijk meer mogelijk dan je denkt. Zie ook de blog ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’.

Dus zijn de woningen op? Nee zeker niet, we moeten er met zijn allen alleen voor zorgen dat ze zichtbaar worden.