FAQ

Wat is wensk?

Wensk is dé verzamelplaats voor woonwensen. De plek om als woningzoeker je woonwens achter te laten en om als woningeigenaar te kijken of iemand op zoek is naar jouw huis. Is er een match dan brengt wensk vraag en aanbod samen, easy.


In welke regio kan ik gebruik maken van wensk?

Op dit moment is wensk druk bezig om een landelijke dekking te krijgen. Het gebied waar je nu gebruik kunt maken van wensk ontdek je door onder de tab woonwensen je gewenste woonplaats in te voeren. Komt je woonplaats niet in beeld dan is er nog geen wensk -makelaar in die regio. We groeien snel dus kom zeker nog een keer langs om te kijken of de gewenste woonplaats er tussen zit.Hoe kan ik mijn wens plaatsen?

Het plaatsen van jouw woonwens is erg simpel! Onder de tab woonwensen vul je in waar en hoe je wilt wonen en voeg je een persoonlijk bericht toe over je wensen of je gezin want dat is wat jouw wens uniek maakt en van een wens een wensk maakt. Vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in waarmee de makelaar jou kan benaderen als er een match beschikbaar is. Heb je alles ingevuld? met de knop ‘verzenden’ komt de wens binnen bij de wensk-makelaar, deze controleert je wens en plaatst hem op wensk.nl. De eerste stap op zoek naar de verkoper van je woning is gezet.


Kan iedereen mijn wens zien?

Alle woonwensen worden overzichtelijk op wensk getoond. Jouw wens is zichtbaar voor iedereen, ook voor de eigenaar van jouw droomhuis. Wel wordt jouw woonwens geplaatst zonder jouw persoonsgegevens, het plaatsen van je woonwens is anoniem voor de bezoekers van de website. Alleen wensk.nl kent de persoonsgegevens achter een wens om je bij een match in contact te brengen met de verkoper.


Kan ik mijn wens aanpassen?

Je kunt je wens zeker nog aanpassen. Hoe preciezer en persoonlijker je wens hoe groter de kans op een goede match. Bij je aanmelding krijg je toegang tot je persoonlijke account op Wensk daarin kun je wanneer je wilt je woonwens aanpassen. De aangepaste woonwens wordt altijd nog even gecheckt door de Wensk-makelaar en wordt dus niet meteen getoond.


Hoe krijg ik een reactie binnen?

Is er een match voor jouw woonwens of heb je doorgegeven dat je woning aansluit bij een wens? That’s nice. Dan neemt een wensk-makelaar contact met je op. De makelaar zal je uitleggen wat de volgende stappen zijn.


Zijn er kosten aan wensk verbonden?

Het gebruik van wensk is helemaal gratis. Aan het plaatsen van een woonwens zijn geen kosten verbonden. Ook het matchen is vrijblijvend. Nadat je hebt gemeld dat jouw woning overeenkomt met een woonwens dan zal de lokale wensk-makelaar contact met je opnemen en de verdere stappen uitleggen.


Hoe kan ik mijn wens aanpassen?

Je krijgt je eigen account op wensk.nl. In dit account kan je woonwens aangevuld worden, maar ook gewijzigd worden.


Hoelang blijft mijn wens online staan?

Je wens blijft 90 dagen online staan, daarna wordt gevraagd of je wens actueel is. Als dat zo is dan tonen we je wens nog een keer 90 dagen online. Na 180 dagen wordt je wens definitief verwijdert en zal je een nieuwe wens moeten invullen. Op deze manier voorkomen we dat er verouderde wensen op het platform staan.


Neemt de huiseigenaar rechtstreeks contact met me op?

De huiseigenaar neemt niet rechtstreeks contact met je op. Als er op jouw wens wordt gereageerd dan krijgt de wensk-makelaar hier een melding van. De makelaar voert een controle uit en schat in of de woning geschikt is en zal je vervolgens informeren en uitnodigen voor een bezichtiging.


Hoe gaat het na de match in zijn werk?

Als de makelaar jou heeft uitgenodigd voor een bezichtiging kun je met je eigen ogen bekijken of de woning inderdaad voldoet aan jouw woonwens. Past de woning helemaal in je plaatje en kun je jezelf hier thuis voelen? dan kun je overwegen een bod uit te brengen. De makelaar zal je begeleiden in dit proces.


Neemt een makelaar contact met mij op als ik mijn woonwens aangeef?

De wensk-makelaar neemt alleen contact met je op als er een woning matcht met jouw woonwens. Wil je graag contact met een makelaar dan kun je altijd mailen met wensk en brengen we je in contact met de makelaar.


Moet ik ook mijn eigen huis verkopen via wensk als ik een match heb gevonden?

Nee hoor. Je bent helemaal vrij met de verkoop van je eigen woning. Uiteraard adviseert de wensk-makelaar je hier graag bij, bijvoorbeeld door een waardebepaling, maar dit is helemaal aan jou. Be free.

Kan ik mijn huis te koop zetten op wensk?
Nee echt te koop zetten niet. Je kunt je wel registeren als mogelijke verkoper zodat je op de hoogte wordt gehouden van woonwensen die matchen met jouw woning. Is er een match dan is dat misschien wel de koper van je woning. Als jij reageert op de wens waar jouw woning mee match dan wordt er contact met je opgenomen over deze match!


Hoe blijf ik op de hoogte van mensen die zoeken naar een woning als de mijne?
Door je te registreren op wensk, houden we je via de mail en je eigen account op de hoogte van nieuwe woonwensen die matchen met jouw woning.


Zijn er kosten verbonden aan een registratie bij wensk?
Nee een registratie is gratis. Zowel aan het plaatsen van een woonwens als het registreren als mogelijke verkoper zijn geen kosten verbonden.