FAQ

Heb je een vraag over wensk? Kijk of 'ie er tussenstaat! Wij hebben een rijtje met veelgestelde vragen voor je opgesteld!

Wat is wensk?

Wensk is hét platform waar woningzoekers en -bezitters kunnen matchen. De zoeker vertelt het verhaal, de woningbezitter deelt zijn huis en wensk zorgt voor de match. Wanneer er een match ontstaat, beslissen jullie wat er gaat gebeuren en hoe. Wil je een makelaar inschakelen? Dan kan dat. Je kan er ook voor kiezen om het huis zonder makelaar te (ver)kopen.


Hoe kan ik mijn wens plaatsen?

Het plaatsen van jouw woonwens is heel eenvoudig.

Wanneer je bent geregistreerd als gebruiker, kan je direct je woonwens invullen.

Stap 1) Kies welk type huis je zoekt

Stap 2) Kies de criteria waaraan je huis moet voldoen, denk bijvoorbeeld aan prijs en plaats.

Stap 3) Vertel (anoniem) je verhaal, wat je wensen zijn en waarom jullie die ene plek zoeken.

Wanneer je alles hebt ingevuld, kom je op je dashboard. Heb je een eigen huis? Registreer deze dan ook. Dit is gratis en zonder voorwaarden. Je registreert je huis anoniem, dus zonder herkenbare foto, zonder adres en zonder status. Op deze manier peil je alvast de interesse in jouw huis.

Kan iedereen mijn wens zien?

Alle woonwensen worden overzichtelijk op het platform van wensk getoond. Jouw wens is zichtbaar voor iedereen, ook voor de woningbezitter. Wel wordt jouw woonwens altijd anoniem geplaatst. Alleen wensk kent de persoonsgegevens achter een wens.

Kan ik mijn wens aanpassen?

Jazeker! Hoe preciezer en persoonlijker je wens, hoe groter de kans op een goede match. Bij je registratie krijg je toegang tot een persoonlijk account op wensk. In dit account kan je je woonwens aanpassen wanneer je maar wilt.

Hoe krijg ik een reactie binnen?

Eerst kijk je of je interessante woonwensen of huizen tegenkomt. Vindt de ander jouw wens of huis ook leuk? Dan is er een match. Jullie bepalen vervolgens zelf of je contact met elkaar legt. Zoekt één van jullie contact, dan ontvang je hiervan bericht.

Zijn er kosten aan wensk verbonden?

Het gebruik van wensk is gratis en zonder voorwaarden, dit zal altijd zo blijven.

Hoe kan ik mijn wens aanpassen?

Via je dashboard kan je je wens altijd aanpassen of verwijderen.

Hoe lang blijft mijn wens online staan?

Je wens blijft 90 dagen online staan, daarna wordt gevraagd of je wens nog actueel is. Wanneer dit zo is, tonen we je wens nog een keer 90 dagen online. Na 180 dagen wordt je wens definitief verwijderd en zal je een nieuwe wens moeten invullen. Op deze manier voorkomen we dat er verouderde wensen op het platform staan.

Neemt de woningbezitter rechtstreeks contact met mij op?

De woningbezitter kan via zijn dashboard contact met jou leggen. Hij of zij kan ook een makelaar inschakelen om het contact tussen hem en jou te regelen.

Hoe gaat het in zijn werk wanneer er een match is?

De woningbezitter ziet in zijn dashboard hoeveel likes zijn huis heeft gekregen. Het is aan hem of er contact gelegd wordt of niet. Wil hij/zij contact, dan ontvang je hiervan een bericht. Vervolgens bepaal je zelf of je de hulp inschakelt van een makelaar of dat je alles zelf regelt.

Kan ik mijn eigen huis ook registreren op wensk?

Jazeker! Sterker nog, dat stimuleren wij. Je kan jouw huis anoniem en zonder voorwaarden delen op wensk.

Kan ik mijn huis te koop zetten op wensk?
Nee, echt te koop zetten kan niet. Je kan je huis wel registeren. Jij bepaalt op welke manier, met of zonder foto. Je huis wordt zonder adres, met alleen de plaatsnaam en een aantal criteria getoond. Het doel van wensk is dat je kan matchen en contact leggen. Niet meer en niet minder.

Hoe blijf ik op de hoogte van mensen die zoeken naar een huis als de mijne?

Door je als gebruiker te registreren op wensk. Na registratie heb je een eigen dashboard waarop je alle activiteiten terugvindt.

Zijn er kosten verbonden aan een registratie bij wensk?

Nee, wanneer je je registreert bij wens betaal je niets. Wij geloven in een woningmarkt waar de woningzoeker en -bezitter zelf zorgen voor de beweging in de markt. Dat begint met het zichtbaar maken van woonwensen en huizen.

Hoe neem ik contact op na een match?
Is er een match? Dan kan alleen de woningbezitter contact opnemen met de zoeker, niet andersom (helaas). Je krijgt bericht wanneer er contact met jou is gezocht.