FAQ

Heb je een vraag over wensk? Kijk of 'ie er tussenstaat! Wij hebben een rijtje met veelgestelde vragen voor je opgesteld!

Nee, dit kan een zoeker niet. Een woningeigenaar neemt het initiatief om contact op te nemen. Misschien is de woningeigenaar nog niet toe aan deze verkoop. Wil je toch kenbaar maken dat de woning jouw wat lijkt? Dan laat je een like achter! Mocht de woningeigenaar dan toch toe zijn aan het verkopen van zijn of haar huis, dan weet hij of zij in ieder geval dat jij het huis leuk vindt.

Ja, dat kan kloppen. Elke woningbezitter, jij dus ook, kan zelf kiezen hoeveel informatie er op wensk zichtbaar wordt voor anderen. Ben je nog niet zover in het verkoopproces en hou je liever wat meer geheim? Dan kan dat. Wil je een foto en een tekst bij je woning plaatsen, dan kan dat ook! De woningeigenaar is hier helemaal vrij in.

Wensk is hét platform waar woningzoekers en -bezitters kunnen matchen. De zoeker vertelt het verhaal, de woningbezitter deelt zijn huis en wensk zorgt voor de match. Wanneer er een match ontstaat, beslissen jullie wat er gaat gebeuren en hoe. Wil je een makelaar inschakelen? Dan kan dat. Je kan er ook voor kiezen om het huis zonder makelaar te (ver)kopen.


Het plaatsen van jouw woonwens is heel eenvoudig.

Wanneer je bent geregistreerd als gebruiker, kan je direct je woonwens invullen.

Stap 1) Kies welk type huis je zoekt

Stap 2) Kies de criteria waaraan je huis moet voldoen, denk bijvoorbeeld aan prijs en plaats.

Stap 3) Vertel (anoniem) je verhaal, wat je wensen zijn en waarom jullie die ene plek zoeken.

Wanneer je alles hebt ingevuld, kom je op je dashboard. Heb je een eigen huis? Registreer deze dan ook. Dit is gratis en zonder voorwaarden. Je registreert je huis anoniem, dus zonder herkenbare foto, zonder adres en zonder status. Op deze manier peil je alvast de interesse in jouw huis.

Kan iedereen mijn wens zien?

Alle woonwensen worden overzichtelijk op het platform van wensk getoond. Jouw wens is zichtbaar voor iedereen, ook voor de woningbezitter. Wel wordt jouw woonwens altijd anoniem geplaatst. Alleen wensk kent de persoonsgegevens achter een wens.

Kan ik mijn wens aanpassen?

Jazeker! Hoe preciezer en persoonlijker je wens, hoe groter de kans op een goede match. Bij je registratie krijg je toegang tot een persoonlijk account op wensk. In dit account kan je je woonwens aanpassen wanneer je maar wilt.

Jij kan als woningbezitter contact leggen met zoekers. Je kan hen direct een berichtje sturen of je doet dit via een makelaar. Het is maar net wat jij zelf prettig vindt! De makelaar helpt jou bij het proces van het verkopen van je woning of bij het inventariseren. Kies jij ervoor om geen expert aanwezig te hebben hierbij, dan is dat geen probleem!