FAQ

Heb je een vraag over wensk, het plaatsen van een wens, het reageren op een wens, het registreren van je huis of iets anders? Kijk tussen de veelgestelde vragen.

Wat is wensk?

Wensk is het platform waar zoekers en huizenbezitters kunnen matchen. De zoeker vertelt het verhaal, de huizenbezitter deelt het huis en wensk zorgt voor de match. Op wensk koop of verkoop je niet je huis. Op wensk leg je het contact met elkaar. Hebben jullie een echte match en wil je kopen of verkopen? Dan bepalen jullie zelf op welke wijze, zelf of met een makelaar. Aan jou de keuze.

Wensk werkt samen met lokale makelaars. Jij bepaalt of je de hulp van de makelaar inschakelt bij het leggen van het contact of bij het bepalen van de waarde.

In welke regio kan ik gebruik maken van wensk?

Op dit moment is wensk aan het groeien. Het gebied waar je nu gebruik kunt maken van wensk ontdek je door onder de tab woonwensen je gewenste woonplaats in te voeren. Komt je woonplaats niet in beeld? Dan is er nog geen wensk-makelaar in die regio. We groeien snel dus kom zeker nog een keer langs om te kijken of de gewenste woonplaats ertussen zit.

Hoe kan ik mijn wens plaatsen?

Het plaatsen van jouw woonwens is eenvoudig.

Je registreert je eerst als gebruiker om daarna direct je woonwens in te vullen.

Stap 1) Je kiest welk type huis je zoekt

Stap 2) Je kiest de criteria waaraan je huis moet voldoen, denk aan prijs en plaats.

Stap 3) Je vertelt (zonder vermelding van je naam) je verhaal, wat zijn je wensen en waarom zoeken jullie die ene plek. Dat is wat jouw wens uniek maakt.

Als je alles hebt ingevuld kom je op je dashboard. Heb je ook een eigen huis, registreer deze dan ook. Dit is gratis en zonder voorwaarden. Je registreert je huis anoniem, dus zonder herkenbare foto, zonder adres en zonder status. Gebruikers kunnen je huis dan liken.

Kan iedereen mijn wens zien?

Alle woonwensen worden overzichtelijk op wensk getoond. Jouw wens is zichtbaar voor iedereen, ook voor de huizenbezitter. Wel wordt jouw woonwens geplaatst zonder jouw persoonsgegevens, het plaatsen van je woonwens is anoniem voor de bezoekers van de website. Alleen wensk.nl kent de persoonsgegevens achter een wens.

Kan ik mijn wens aanpassen?

Je kunt je wens zeker nog aanpassen. Hoe preciezer en persoonlijker je wens, hoe groter de kans op een goede match. Bij je registratie krijg je toegang tot je persoonlijke account op wensk, daarin kun je wanneer je wilt je woonwens aanpassen.

Hoe krijg ik een reactie binnen?

Eerst ga je zelf swipen en liken. Vindt de ander jouw wens of huis ook leuk, dan is er een match. Jullie bepalen dan zelf of je contact met elkaar legt. Zoekt één van jullie contact, dan ontvang je hiervan bericht.

Zijn er kosten aan wensk verbonden?

Het gebruik van wensk is helemaal gratis en zonder voorwaarden. Aan het plaatsen van een woonwens zijn geen kosten verbonden. Ook het matchen is vrijblijvend.

Hoe kan ik mijn wens aanpassen?

Via je dashboard kun je je wens altijd aanpassen of verwijderen.

Hoelang blijft mijn wens online staan?

Je wens blijft 90 dagen online staan, daarna wordt gevraagd of je wens actueel is. Als dat zo is dan tonen we je wens nog een keer 90 dagen online. Na 180 dagen wordt je wens definitief verwijderd en zal je een nieuwe wens moeten invullen. Op deze manier voorkomen we dat er verouderde wensen op het platform staan.

Neemt de huizenbezitter rechtstreeks contact met mij op?

De huizenbezitter kan via zijn dashboard contact met je leggen. Of hij/zij schakelt een ondersteunende wensk-makelaar in om het contact te regelen.

Hoe gaat het na de match in zijn werk?

De huizenbezitter ziet in zijn dashboard de likes op zijn huis. Het is aan hem of er contact gelegd wordt. Wil hij/zij contact dan ontvang je hiervan een bericht. Vervolgens bepaal je zelf of je de hulp inschakelt van een wensk-makelaar of dat je zelf alles regelt.

Kan ik mijn eigen huis ook registreren op wensk?

Jazeker! Sterker nog, dat stimuleren wij. Je kunt je huis anoniem en zonder voorwaarden delen op wensk. Zo zie je wie er geïnteresseerd is in jouw huis, maar kun je ook zelf de markt in beweging brengen.

Kan ik mijn huis te koop zetten op wensk?
Nee, echt te koop zetten kan niet. Je kunt je huis wel registeren. Jij bepaalt op welke manier, met of zonder foto. Je huis wordt zonder adres, met alleen de plaatsnaam en een aantal criteria getoond. Het doel van wensk is dat je kunt matchen en contact leggen. Niet meer en niet minder.

Hoe blijf ik op de hoogte van mensen die zoeken naar een huis als de mijne?
Door je als gebruiker te registreren op wensk. Na registratie heb je een eigen dashboard waar je alle activiteiten op terug kunt vinden.


Zijn er kosten verbonden aan een registratie bij wensk?
Nee, registratie als gebruiker is gratis en zonder voorwaarden. Wij geloven in een woningmarkt waar de zoeker en de huizenbezitter zelf zorgen voor de beweging in de markt. Dat begint met zichtbaar maken van woonwensen en huizen. Wensk is voor jouw (t)huis.

Hoe neem ik contact op na een match?

Is er een match? Dan is het aan de huizenbezitter om contact op te nemen met zijn matches. Jij als zoeker hebt dit helaas niet in de hand. Als de huizenbezitter wil verkopen, kan deze contact met de zoeker opnemen. De zoeker ontvangt dan een bericht in zijn/haar inbox. Afwachten dus, maar blijf swipen, liken en matchen in het meest recente huizenaanbod.