Blog

Woning gekocht via wensk

Linda en Jorrit en vonden hun woning door hun woonwens te plaatsen op wensk. We gingen bij hen langs om te horen hoe het proces is verlopen en natuurlijk om een kijkje te nemen bij hun nieuwe woning. Ook benieuwd naar hun verhaal? Kijk of lees met ons mee

Het kopen van een vakantiewoning, droom of werkelijkheid?

Heb jij dat ook als je op vakantie bent en denkt, “ik wil niet meer weg. Ik zou hier wel willen wonen”? Vaak blijft dit bij een droom en is het na een paar weken vervlogen, net als je bruine huid, maar wat als de droom blijft? Wat komt er eigenlijk kijken bij het kopen van een vakantiewoning? We zetten het voor je op een rij.

Een woning kopen? Een goede voorbereiding is het halve werk

‘Een goede voorbereiding is het halve werk, een uitspraak die op veel situaties van toepassing is en zeker op het kopen van een woning. Want ‘ja’ het is lastig om in de huidige markt een woning te vinden, maar er zijn misschien meer mogelijkheden dan je denkt. We laten ons vaak beïnvloeden door het nieuws, verhalen van anderen en eigen aannames, maar als je je goed laat voorlichten dan weet je pas echt wat er mogelijk is.

Eerst een woning kopen of eerst verkopen?

Eerst een woning kopen of eerst verkopen? Wat is verstandig in de huidige markt: Eerst een huis verkopen of eerst een nieuwe woning kopen? Een veel gestelde vraag de laatste tijd. Het antwoord is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar stiekem neig ik toch naar ‘eerst verkopen’ en dat heeft meerdere redenen.

Het beste moment om een woning te verkopen

Lente, herfst, zomer, winter; wat is het beste moment om een woning te verkopen? Of beter gezegd is er een beste moment om een woning te verkopen? Het antwoord is ja en nee. Daar heb ik wat aan zul je denken. Maar helaas mooier kan ik het niet maken. Het beste moment is van teveel factoren afhankelijk.

Wensk