Blog

Hoe verkort je de zoektocht naar een woning?

De hectiek op de woningmarkt houdt aan. Dat je niet de enige bent die zoekt is zeker, maar wist je dat de helft van de starters minimaal een jaar zoekt naar een woning. Geen cijfer om vrolijk van te worden. Hoe lang zoek jij en hoe kun je je zoektocht verkorten? We zetten het voor je op een rij.

Waar begin je als je overweegt je woning te verkopen…

Tegenwoordig lezen en horen we veel over het kopen van een woning, of beter het niet kunnen kopen van een woning. Maar wat als je overweegt je woning te vérkopen. Wat is dan verstandig in de huidige markt, waar moet je over nadenken en wat zijn de do’s en don'ts? In deze blog een checklist voor de verkoop van een woning.

Bespaar je de energie...

Energie is een hot topic de laatste tijd, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar wist je dat naast dat de verwachte energiekostenstijging, het vanaf 1 januari 2022 ook verplicht wordt om een energielabel te vermelden bij de verkoop van een woning? A, C, of G, dat maakt nogal een verschil op de energierekening en de prijs van een woning. Wat voor verschil? We doken erin…

Wat is tegenwoordig de ‘echte’ waarde van een woning?

Huizenprijzen stijgen, vraagprijzen worden overboden… Wat is tegenwoordig de waarde van een woning? Logische vraag in deze onrustige huizenmarkt. Wat een woning gister waard was, is vandaag misschien oud nieuws. Wij doken in het begrip waarde; van online, reëel, tot de echte waarde…

Dit is het moment om je woning klaar te maken voor de verkoop.

De laatste zonnige dagen komen eraan, voordat de herfstperiode weer aanbreekt. Wie slim is geniet en profiteert er nog even van. Zeg nou zelf, alles is toch net een beetje mooier als de zon schijnt. Ook je huis en natuurlijk je nu nog groene tuin... Dus overweeg je je woning te verkopen, pak je moment.

Woonwensen door heel Nederland

Misschien is het je al opgevallen, er worden steeds meer woonwensen op wensk geplaatst. Nou kwamen er dagelijks al wel nieuwe wensen bij. Maar nu komen er ook woonwensen uit Maassluis, Deventer, Buitenpost, Utrecht en Bathmen. Wensk slaat haar vleugels uit. Want woonwensen zijn landelijk. Of je nu een huis zoekt in Dokkum of in Schiedam. Waar wil jij wonen?

Hoe maak je het zoeken van een woning weer leuk?

Waar het vroeger ‘een feestje’ was om een woning te kopen is het inmiddels voor veel mensen een ware beproeving. Geen geschikte woning, 10x te laat, of 5x overboden... Dat moet anders en kan anders. Hoe maak je het zoeken van een woning weer leuk.

Zijn de woningen op?

Je kijkt elke dag op funda, of stiekem misschien wel 2 of 3 keer per dag, en er komt geen enkele woning bij. Zijn de woningen op? Je zou het bijna denken. Niet getreurd. Er zijn zat woningen en genoeg mensen die willen verkopen. Maar veel mensen, misschien jij zelf ook wel, wachten met verkopen tot ze zelf iets anders hebben gevonden. Logisch, maar als we wachten op elkaar kunnen we wachten tot…….

Woning gekocht via wensk

Linda en Jorrit en vonden hun woning door hun woonwens te plaatsen op wensk. We gingen bij hen langs om te horen hoe het proces is verlopen en natuurlijk om een kijkje te nemen bij hun nieuwe woning. Ook benieuwd naar hun verhaal? Kijk of lees met ons mee

Het kopen van een vakantiewoning, droom of werkelijkheid?

Heb jij dat ook als je op vakantie bent en denkt, “ik wil niet meer weg. Ik zou hier wel willen wonen”? Vaak blijft dit bij een droom en is het na een paar weken vervlogen, net als je bruine huid, maar wat als de droom blijft? Wat komt er eigenlijk kijken bij het kopen van een vakantiewoning? We zetten het voor je op een rij.

Een woning kopen? Een goede voorbereiding is het halve werk

‘Een goede voorbereiding is het halve werk, een uitspraak die op veel situaties van toepassing is en zeker op het kopen van een woning. Want ‘ja’ het is lastig om in de huidige markt een woning te vinden, maar er zijn misschien meer mogelijkheden dan je denkt. We laten ons vaak beïnvloeden door het nieuws, verhalen van anderen en eigen aannames, maar als je je goed laat voorlichten dan weet je pas echt wat er mogelijk is.

Eerst een woning kopen of eerst verkopen?

Eerst een woning kopen of eerst verkopen? Wat is verstandig in de huidige markt: Eerst een huis verkopen of eerst een nieuwe woning kopen? Een veel gestelde vraag de laatste tijd. Het antwoord is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar stiekem neig ik toch naar ‘eerst verkopen’ en dat heeft meerdere redenen.