5 tips voor het schrijven van jouw woonwens

Wist je dat zo'n 1 op de 5 huizenbezitters binnen nu en 3 jaar van plan is om te verhuizen en dus om hun huis te verkopen? Wist je ook dat jij deze huizenbezitters nog eerder over de streep trekt om te gaan verkopen door ze te motiveren met een persoonlijke woonwens? Zet ze aan het denken door ze te raken met jouw persoonlijke verhaal! Wij leggen jou in deze blog met 5 tips uit hoe je deze wens schrijft. Lees je me?

De gunfactor

Ik hoor het je denken; “Waarom zou iemand eerder zijn huis verkopen als ik hier een mooi verhaaltje vertel op wensk?” Nou, omdat jouw verhaal soms nét dat verschil kan maken. Raak de huizenbezitters en zet ze aan het denken. Het kan soms net dat ene duwtje in iemands rug zijn om toch zijn/haar huis te willen verkopen. Denk eens aan dat ene echtpaar dat er al een tijd over nadenkt om te verhuizen naar een appartement, maar er eigenlijk ook nog wel even prima woont. Als zij dan een mooi verhaal lezen over een jong gezin dat echt niet meer in hun huidige woning past en een groter huis zoekt, kunnen zij ineens denken; “Ach, waarom ook niet? Wij naar een appartement, kunnen zij prachtig in ons huidige huis wonen!”

Tip 1: Maak het persoonlijk

Persoonlijke verhalen werken; wie ben je? Met wie zoek je een nieuw huis? Wat doe je in het dagelijks leven? Wat zijn je hobby’s? Zorg ervoor dat de huizenbezitter je leert kennen. Misschien bezit je wel net de gunfactor! Zorg ervoor dat je likeable bent.

Tip 2: Vertel de reden waarom je dit huis zoekt

Er kan een reden gepaard gaan met het feit dat je wilt verhuizen en een koopwoning zoekt. Denk aan gezinsuitbreiding, scheiding, twee gezinnen die één worden, gepensioneerden die alles op gelijke vloer zoeken en ga nog maar even door. Wat de reden ook mag zijn, benoem deze. Hier kan de gunfactor ook weer om de hoek komen kijken. Iemand die jou net dat ene plekje gunt om je verhaal of beweegreden.

Tip 3: Vertel uitgebreid wat je woonwensen precies zijn

Bij het publiceren van je woonwens op wensk moet je al enige criteria opgeven waaraan je droomhuis moet voldoen. Denk aan soort huis, aantal slaapkamers en prijsklasse etc. Naast deze harde eisen is het handig om te vermelden wat ‘nice to have’ is. Dit kun je vermelden in de zelfgeschreven bio. Nice to have’s zijn zaken zoals een tuin op het zuiden, een huis aan het water, een ruime garage of dat het een studeerkamer moet bezitten. Of heel iets anders, wat je maar wilt. Maar typ het in je bio!

Tip 4. Noteer geen persoonsgegevens

Hoe persoonlijker hoe beter, maar waak ervoor dat je niet persoonsgegevens zo online op het internet zet. Denk aan adresgegevens of contactgegevens.

Tip 5. Benut de tekstruimte

Regelmatig zien wij bij wensk wensen voorbijkomen met maar één zin of soms slechts één woord. Dit is natuurlijk voor ieder een eigen keuze, maar bewezen is dat verhalen werken. Combineer eens alle bovenstaande tips en je hebt zo een motivatie staan. En wij herhalen nogmaals; persoonlijke verhalen werken!

Waar wacht je nog op na het lezen van deze 5 tips? Motiveer de huizenbezitter en schrijf jouw woonwens aan de hand van deze tips. Of pas je bestaande woonwens aan mocht deze nog niet uitgebreid genoeg zijn! Klik hier om jouw woonwens online te zetten!