De wachtende huizenbezitter in beweging krijgen

De huidige huizenmarkt zit in Nederland behoorlijk op slot. "De huizenmarkt zit op een dieptepunt. Er is weinig aanbod en weinig perspectief op een nieuwe passende huis. De boel zit gewoon op slot", zegt NVM-voorzitter Onno Hoes. "Drie kwartalen op rij is het aanbod gedaald en zijn de prijzen verder gestegen."De laatste keer dat het aantal verkopen zo hard terugliep was in 2008 en 2009, tijdens de financiële crisis. Toen was er sprake van een grote vertrouwenscrisis, nu is de daling het gevolg van een groot huizentekort.
Bron: NOS

Hoe trek je de aandacht van 750.000 latente huizenverkopers?

Als je inzoomt op de huizenmarkt in Nederland, dan zijn er 750.000 huizenbezitters die de intentie hebben hun huis te verkopen. In deze huizen wonen mensen die gepensioneerd zijn, net weduwe of weduwnaar zijn, stellen die een gezin willen stichten en ga zo maar door. Mensen die wel groter of kleiner willen gaan wonen, maar nog geen haast hebben of juist wachten tot er een huis op de markt komt die wel voldoet aan de nieuwe woonwensen.

Deel je persoonlijke verhaal

De uitdaging is om deze huizenbezitters in beweging te krijgen. Als zoeker kun je op diverse platformen de criteria van je droomhuis invullen en zien welke huizen te koop staan. Bij wensk geloven wij erin dat je met het delen van je persoonlijke verhaal de aandacht trekt, óók die van huizenbezitters die hun huis nog niet te koop hebben staan. Publiceer daarom je woonwens op wensk, inclusief deze persoonlijke motivatie. Lees hierna de tips voor het schrijven van je verhaal.

Tips voor een topverhaal

  1. Deel de reden van je zoektocht en vertel waarom je wilt verhuizen
  2. Vertel wat voor jou de 1 of 2 belangrijkste criteria zijn van je droomhuis en waarom dat voor jou belangrijk is
  3. Licht de samenstelling van je gezin/huisgenoten toe

Voor meer inspiratie, kijk tussen de wensen op onze wensen pagina

Hoe publiceer je je verhaal op wensk?

Je verhaal deel je in 3 stappen:

  1. Welk type huis zoek je, wat zijn je wensen en eisen?
  2. Wat is je persoonlijke verhaal?
  3. Publiceer gratis en zonder voorwaarden

Je verhaal delen wij actief onder de huizenbezitters in de regio waar jij zoekt. Dit geldt ook voor de wachtende verkopers. Krijg toegang tot het onzichtbare huizenaanbod met wensk. Breng zelf beweging in de markt door je eigen huis, mogelijk anoniem, te registreren. Like, swipe en match en kom gemakkelijk in contact met elkaar. Gratis, vrijblijvend en zonder voorwaarden!