Hoe maak je het zoeken van een huis weer leuk?

Waar het vroeger ‘een feestje’ was om een huis te kopen is het inmiddels voor veel mensen een ware beproeving. Geen geschikt huis, 10x te laat, of 5x overboden... Dat moet anders en kan anders. Hoe maak je het zoeken van een huis weer leuk?


De lol is eraf

“De lol is er inmiddels wel af” Aan het woord zijn Daniel en Melanie, zeven jaar zijn ze samen en twee jaar geleden besloten ze dat het tijd was voor een volgende stap. “We willen graag samenwonen en er zijn trouwplannen”, zegt Daniël. Hij woont nog bij zijn vader in Deventer en ook Melanie woont nog bij haar ouders. In januari volgde de eerste echte bezichtiging van een huis. Nu maanden later, is het stel nog steeds op zoek naar een koopwoning. “De charme van de zoektocht is er nu wel af. Inmiddels zijn we zo’n dertig bezichtigingen verder, waarvan we op dertien huizen daadwerkelijk een bod hebben gedaan.” Zonder resultaat

Niet wachten op funda

Even checken of er iets nieuws op funda staat, dat doen Daniel en Melanie elke dag en jij waarschijnlijk ook, of misschien wel 2x per dag. Maar helaas, meestal zonder resultaat. Eerste advies is daarom niet langer af te wachten, maar zelf het initiatief te nemen. Schrijf je in bij verschillende makelaars, zorg dat ze weten wie je bent en wat je zoekt. En als je het nog niet gedaan hebt… Laat in ieder geval je woonwens achter op wensk.

Laat weten dat je een huis zoekt

Er zijn genoeg mensen die hun huis willen verkopen, maar wachten op het juiste moment, of de juiste koper. Wist je dat huizeneigenaren die weten dat er interesse is in hun huis, eerder geneigd zijn om hun huis aan te bieden? Dat is de gedachte achter wensk. Met het plaatsen woonwensen, huizeneigenaren enthousiasmeren om te verkopen. Dus laat weten wat je zoekt en maak je woonwens vooral persoonlijk. Want verkopen is vaak ook ‘gunnen’.

Zoeken binnen je sociale kring

Vlak hierbij ook je eigen sociale kring niet uit. Hoe meer mensen je woonwens kennen, hoe groter de kans op succes. Deel bijvoorbeeld een link met je woonwens/wensk via je eigen sociale media. Hiermee zien je ‘vrienden’ meteen wat je zoekt, kunnen ze je wens delen en wellicht brengt het ze op een idee om zelf ook hun woonwens of misschien wel hun huis aan te bieden. Zo brengen we met elkaar de markt weer in beweging.

Woonwensen onder loep

Wat betreft Daniel en Melanie, na zeven jaar zijn hu eisen veranderd. “Waar we eerst vooral zochten in de Vijfhoek en Colmschate, hebben we ons zoekgebied uitgebreid naar de Zandweerd en zelfs naar Bathmen. We zochten een huis uit de jaren ’80 of ’90, maar nu zijn we ook blij met een opknapper.” Ook wat je eisen betreft, wees reëel in je wensen en verwachtingen. Bepaal wat je minimale vereisten zijn en wat mooi meegenomen is, maar geen vereiste. Dit vergroot je ‘zoekgebied’ en je kansen en verkleind een eventuele teleurstelling.

Het kan ook anders

Dat het ook anders kan, bleek bij Linda en Jorrit uit Dokkum. Linda: “Ik was 20 weken zwanger toen Jorrit vanwege de lockdown voor langere tijd thuis moest werken. Met een baby op komst werd ons huis met 2 slaapkamers aan de kleine kant en besloten we uit te kijken naar een ander huis.” Met hun wens om groter te wonen besloten ze om bezoekje te brengen aan de makelaar. Hij adviseerde ze, om meer kans te maken op het vinden van een droomwoning, om hun woonwens op wensk te plaatsen. Zo geschiedde en nu 5 maanden zijn ze hun verhuisdozen aan het pakken om te verhuizen naar hun nieuwe huis, gevonden via wensk. (bekijk hier het verhaal van Linda en Jorrit)

Het kan dus ook anders. Maak het zoeken van het huis weer leuk. Wacht niet af, neem zelf het initiatief. Registreer je huis op wensk! Krijg toegang tot het onzichtbare aanbod, hierin kun je swipen, liken en matchen. Dit allemaal gratis, vrijblijvend en zonder voorwaarden! Alles weergegeven in een duidelijk en overzichtelijk dashboard. Doe jij ook mee? Wacht niet langer en creëer zelf beweging in de markt!

Registreer je nu!