Niet meer achter het net vissen bij het kopen van een huis

Komt er eindelijk een geschikt huis te koop... ben je te laat, of word je overboden. Een welbekend probleem van de huidige huizenzoekers. Funda loopt leeg. We vissen allemaal in dezelfde vijver met te veel vraag voor te weinig aanbod. Maar is dit laatste wel zo?


Meer huizenaanbod

Wist je dat er bijna 750.000 mensen zijn die overwegen om hun huis te verkopen? Veel meer dan het huidige huizenaanbod. Mensen die wachten tot ze zelf een huis hebben gekocht, of wachten op het juiste moment. Deze ‘onzichtbare’ huizen vind je dus niet op funda, maar hoe vind je ze dan wel?

Wat is jouw woonwens?

Je vindt ze niet, maar je moet zorgen dat ze jou vinden. Laat weten wat je zoekt en laat zo de eventuele verkoper weten dat er vraag is naar zijn huis. Zo’n rechtstreekse vraag is vaak net de extra motivatie om wel een woning aan te bieden.

Wachten op elkaar

Eigenlijk is het huidige probleem dat we wachten op elkaar. Pas als we iets nieuws hebben gevonden, zetten we onze eigen woning te koop. Maar als we van elkaars wensen en huizen weten, is er waarschijnlijk veel meer mogelijk en komt er eindelijk beweging op de woningmarkt. Dus stap 1; laat weten wat je zoekt. Registreer je op wensk!

Plaats je woonwens

Hoe maak je je woonwens kenbaar? Door briefjes in de bus te doen in de plaats waar je wilt wonen? Dat kan eenvoudiger. Doe een wensk. Plaats je woonwens op wensk en zorg dat hij zichtbaar wordt voor iedereen, ook de potentiële verkoper van je woning. In 3 stappen is je woonwens geplaatst, vis je niet langer achter het net en vergroot je de kans op het kopen van je droomwoning.