Verhalen zorgen voor beweging bij de wachtende verkoper

Al voor de 10e keer vis je achter het net; prachtig huis gezien, je benadert de makelaar voor een bezichtiging. Helaas zoveel gegadigden dat je niet eens kans maakt om het huis te gaan bekijken. Een veelgehoorde situatie in deze huizenmarkt.

De krapte-indicator voor bestaande huizen komt in het tweede kwartaal 2021 gemiddeld uit op 1,4 terwijl deze een jaar geleden nog 2,6 was. De koper kan dus wederom uit minder dan twee huizen kiezen en dat aantal is opnieuw teruggelopen. Voor een gemiddeld rijtjeshuis is de krapte-indicator zelfs slechts 1,0.
Bron: NVM

Maar liefst 750.000 huizenbezitters zijn wachtende verkopers

In Nederland staan 4.549.480 koophuizen. Hiervan is 4% op dit moment van plan om te gaan verkopen. Dat zijn de huizen die we allemaal kunnen bekijken op Funda.

Bron: Datawonen

Echter 17% van de 4.549.480 huizenbezitters heeft binnen nu en 3 jaar de intentie hun huis te gaan verkopen. Dat zijn ruim 750.000 huizen die op de huizenmarkt kunnen komen. Bij wensk zijn we ervan overtuigd dat het delen van jouw verhaal als zoeker de wachtende verkoper in beweging gaat brengen.

Van verhaal delen tot verkoop huis

De Regiomakelaardij in Dokkum werkt al ruim een jaar intensief met wensk. “Eerder hadden wij een bestand met zoekers die alleen zichtbaar waren voor de huizen die wij in de verkoop kregen”. Inmiddels vertellen alle zoekers in onze regio hun verhaal met wensk. En dat brengt beweging in de markt.” aldus Gert-Jan, eigenaar van de Regiomakelaardij.

“Onlangs was er een woonwens; een gezin, zij zochten een vrijstaand huis en hadden al vaak achter het net gevist. Zij plaatsten hun verhaal op wensk. Dat verhaal kwam onder de aandacht van een gepensioneerd echtpaar, wonend in een vrijstaand huis. Zij waren nog niet aan verhuizen toe, maar het verhaal zette hun aan het denken. Zij hebben gereageerd op de woonwens en inmiddels is het huis verkocht. Verhalen zorgen voor de beweging.”

Wensk is de enige plek waar het verhaal van de zoeker zichtbaar wordt. Ook voor de huizenbezitter die nog niet van plan is te verkopen. Gebruikers kunnen bij wensk swipen, liken en matchen. En dat gratis, vrijblijvend en mogelijk anoniem. Zo wordt de verborgen huizenmarkt zichtbaar, en dat op jouw eigen manier en tijd!