Verschil registreren bij wensk en zoekopdracht bij makelaar

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan check je waarschijnlijk dagelijks het nieuwste aanbod op funda, makelaarswebsite(s) en/of andere platforms. Het helpt om in een zoekopdracht al je wensen en criteria aan te geven. Dit kan bij zowel makelaars als bij wensk. Maar wat is het verschil tussen deze twee opties? En waarom zou je je woonwens online zetten? Wij vertellen het je in deze blog!


Zoekopdracht makelaar

Tegenwoordig kun je bij vrijwel alle makelaars een zoekopdracht indienen. Geef bij de makelaar aan wat je woonwensen en criteria zijn; wat voor type huis zoek je, in welke omgeving zoek je een ander huis, in welke prijsklasse zoek je deze en eventuele andere belangrijke zaken. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen bij de makelaar. Mochten er huizen in het aanbod van de makelaar zijn die matchen met jouw woonwensen, dan krijg je deze toegestuurd via de mail.

Bij makelaars geen ander of exclusief aanbod

Wanneer je een zoekopdracht plaatst bij een makelaar, dan krijg je hetzelfde aanbod als andere zoekers die ook een zoekopdracht plaatsten. De huizen die je ontvangt in je mail zijn reeds gepubliceerd op de website van de makelaar of op funda. Geen exclusief aanbod dus. Wel ben je direct op de hoogte en ben je in staat snel te reageren.

Bij wensk is dit anders

Je vult je woonwensen en criteria in; welke locatie, welke prijsklasse en wat voor soort huis etc. Het verschil ten opzichte van een zoekopdracht bij een makelaar is dat je je woonwens persoonlijk maakt. Geef in een persoonlijk verhaal aan wie je bent, waarom je een nieuw huis zoekt en waar je precies naar op zoek bent. Het is namelijk gebleken dat persoonlijke verhalen werken. Een persoonlijke motivatie kan soms nét het verschil maken en een huizenbezitter ervan te overtuigen contact met jou te zoeken! Je krijgt een melding zodra er huizen matchen met jouw woonwensen.

Daarnaast staat op wensk niet het bestaande aanbod wat bijvoorbeeld ook op funda etc. staat. Wij hebben een platform vol met woonwensen en huizenbezitters die hun huis (nog) niet in de verkoop hebben staan. Zodra een woonwens matcht beslissen jullie samen of je contact met elkaar wilt.

Vind elkaar en wees iedereen een stap voor

Op wensk kun je swipen, liken en matchen! Registreer je vandaag nog. Gratis en zonder voorwaarden.

Start direct